Nedcool breidt koelopslag met 30.000 m3

De bouw van 30 CA-cellen, een koelgangcel en een machinekamer door VRIsolatie is inmiddels afgerond. Opdrachtgever NedCool uit Kerkdriel breidt hiermee haar bestaande opslagcapaciteit van 20.000m2 uit met 30.000m3. Nieuwe deuren van 150mm dik en panelen met Quadcore zullen isolatiewaarden opleveren die leiden tot gasdichtheid en energiebesparingen. De gasdichtheid van de cellen is van belang voor het succes van het bewaarsysteem en daarmee het bewaarresultaat.

VRIsolatie (Van Rooijen Isolatie Systeembouw) heeft in haar 40-jarig bestaan zowel nationaal als internationaal veel kennis en expertise opgedaan in het bouwen met isolatiepanelen voor vrieshuizen, rijpcellen, en koelcellen geschikt voor CA/ULO bewaring.

NedCool is gespecialiseerd in langdurige bewaring van peren. Deze kunnen door een mooie samenwerking tussen kennis en koeling jaarrond bewaard worden, zonder kwaliteitsverlies. Maar ook planten, (fruit)bomen, importfruit en aardappels worden in de koelcellen bewaard. De klanten van NedCool variëren van de lokale fruitteler tot de grotere spelers op de markt. 

Terug naar overzicht